vasárnap, május 27, 2007

Pünkösd

Csodálatos esemény volt az első Pünkösd napján. Sokszor elgondolom, hogy mennyire hatalmas dolgok történtek azon az egy napon. Az is csodálatos, hogy Isten Lelke milyen módon be tud tölteni. Ahogy egyre jobban megismerem, annál jobban elcsodálkozom, hogy ilyen is lehet az Istennel való kapcsolat.

Ma elgondoltam, hogy az Ószövetségben megismerték az emberek az Atyát. Azután az Újszövetségben megismerték a Fiút. Miután Ő felment a mennybe, megismerték a Szentlelket. Fokozatosan jelentette ki Isten magát. De én arra is gondolok, hogy az, amit mi ismerünk Istenből, az még a semminél is kevesebb, hiszen mi fel sem mérhetnénk emberi ésszel mindazt, aki Ő. Na jó, kicsit bonyolultan magyaráztam azt hiszem... ez az időjárás teszi, nem tudok most világosan fogalmazni... :)) . Na remélem értitek a lényeget.

Szeretném minden egyes napomat úgy kezdeni, hogy Isten szavát halljam legelőször, és hogy a Szentlélek jelenlétét kérjem arra a napra is. Csodálatos az Ő jelenléte!!

Na igen a Pünkösd

Nem szeretnék a szó eredetéről beszélni,görög vagy nem görög egy a lényeg...a JELENTÉSE,hogy miért is van és mit jelent nekünk??ünnep....ünnep minta többi?vagy mi nekem a Pünkösd??vasárnapról,vasárnapra gyüliben miért lenne ez más minta többi??Nos más...valami más ami történelmet változtatott(írt) mint maga az a tény is,hogy Jézus a földrejött s évezredek óta az a téma..,hogy ő mit tett...és evvel a tettel embereket változtatott ezreket ,tömegeket...s Engem:)de ő elment itt hagyta a földet ott van a mennyben s fent tartja a helyem....De nem vagyok EGYEDŰL...küldött valakit...s a pünkösd ettől szép....az igérettől ami beteljesdve most is ezreket "hódít"Szelleme az a szentszellem ami magát Jézust mutatja be nekm,neked csak engedd!!!